Допомогти зараз

ЧОРНОБАЇВКА: окупація, евакуація, звільнення | Що пережили діти-учасники проєкту “Дітям війни”?

Українці (і не тільки) захоплювалися реаліті-шоу «Чорнобаївка» з майже трьох десятків серій: українська армія знищила на аеродромі поблизу села величезну кількість російської техніки та живої сили. А як жилося людям у самій Чорнобаївці, адже це село є найбільшим за населенням в Україні?

Славнозвісна Чорнобаївка, село неподалік Херсона, була звільнена від окупантів 11 листопада, тепер росіяни вчиняють хаотичні обстріли з лівого берега Дніпра. Перша група дітей з Чорнобаївки прибула до Кам’янця-Подільського 11 грудня і впродовж 2,5 місяців проходила психологічну реабілітацію у рамках проєкту «Дітям війни». Зазвичай діти проходять програму за 1 місяць, але ні повернути групу з Чорнобаївки батькам, ні завезти нових учасників проєкту з цього багатостраждального села на Херсонщині у ці 2,5 місяці не було можливим через постійні обстріли. Не так давно ситуація дещо стабілізувалася, перша група, яка вже скучила за рідними, поїхала додому, а друга прибула на реабілітацію.
Про життя під окупацією, евакуацію та звільнення села від рашистів розповіли дорослі: вчителька математики Чорнобаївського ліцею Наталя Василівна, яка супроводжувала дітей до Кам’янця-Подільського, тренер з важкої атлетики Анатолій Михайлович і вчителька молодших класів Лариса Миколаївна, які евакуювалися з Чорнобаївки у серпні. Після звільнення села Анатолій, дізнавшись про проєкт «Дітям війни», ініціював участь у ньому Чорнобаївської громади.

Навіть найменша допомога речами, продуктами та грошима допоможе проєкту «Дітям війни» вивезти з прифронтових територій у тил іще більше дітей: +38 063 0 333 444, info@sos-sgo.info або через сайт благодійного фонду “SOS: Штаб громадянської оборони”: http://sos-sgo.info/