Допомогти зараз

 

Головне – щоб діти, знаходячись далеко від своїх родин, почувалися в безпеці. Це завжди є складним завданням для персоналу виїзних таборів. Тим більше, складне воно зараз, під час війни. Адже до нас приїжджають здебільшого діти з прифронтових і деокупованих територій. 

Максим Навольнев  – учитель фізкультури з Новогродівки Донецької області – вперше долучився до проєкту  як супроводжувач дітей своєї громади. Він на власні очі пересвідчився в надійності і користі проєкту. А діти почувалися в безпеці, завдяки знайомій людині. 

Звичайно, це був зовсім новий досвід, порівняно з роботою у школі. Вихователь – це людина, яка перебуває з дітьми 24 години на добу протягом усього перебування у проєкті. Без вихідних і відпочинку. Це вчитель, психолог, лікар, нянька, охоронець, аніматор  і ще хто завгодно, хто потрібен дітям прямо зараз.  Це робота, яку неможливо виконувати, якщо не любиш і не поважаєш дітей. 

Сьогодні Максим працює у проєкті на постійній основі, він стає запорукою безпеки для  для дітей з прифронтових і деокупованих територій. Діти щасливі, а батьки спокійні. Ми раді, що саме Кам’янець-Подільський став для нього тимчасовим  домом і місцем для самореалізації.  

Проєкт “Дітям війни” реалізується благодійним фондом “СОС Штаб громадянської оборони” завдяки отриманому гранту від Фонду дитячої стійкості (Children’s Resilience Fund) в Україні у межах фінансової підтримки UBS Optimus Foundation. Програма реалізується Crown Agents International Development (CAID) і UBS Optimus Foundation у партнерстві з @CrownAgentsinUA.