Допомогти зараз

ПРОГРАМА ПІДТРИМКИ ЖІНОК “SOS-ЖІНКИ”

Благодійний фонд “SOS Штаб громадянської оборони” приділяє особливу увагу допомозі жінкам з соціально незахищених верств населення: ВПО, багатодітні та одинокі матері, дружини загиблих військових, жінки 60+ і жінки з особливими потребами.

Важливим завданням є подолання гендерного перекосу, який досі зберігається в українському суспільстві.

Допомога жінкам визначених груп здійснюється за кількома напрямками:

1) гуманітарний (надання гуманітарної допомоги, покращення умов життя);

2) психологічний і психосоціальний (психологічні тренінги та індивідуальні консультації психолога, арттерапевтичні заняття, спільне відвідування культурно-освітніх заходів, екскурсії, у т. ч. екскурсії-походи, творчі майстер-класи, спорт і танці як інструменти психосоціальної підтримки);

3) юридична допомога;

4) сприяння у вирішенні питань із медичним обслуговуванням жінок-ВПО і їхніх дітей;

5) сприяння більшій активності жінок-ВПО у прийнятті рішень у громаді (участь у волонтерських ініціативах та обрання найактивніших для представництва у Раді волонтерів);

6) підвищення конкурентоздатності (професійні курси для отримання затребуваних професій та навчання жінок 60+ комп’ютерної (гаджетової) грамотності і користування соцмережами).

У рамках Програми підтримки жінок функціонує “Жіночий клуб для ВПО”.

Проєкт існує за підтримки міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу.

Міжнародний фонд «Відродження» – одна з найбільших благодійних фундацій в Україні, що з 1990-го року допомагає розвивати в Україні відкрите суспільство на основі демократичних цінностей. За час своєї діяльності Фонд підтримав близько 20 тисяч проектів на суму понад 350 мільйонів доларів США.
Сайт: www.irf.ua
Facebook: www.fb.com/irf.ukraine


Європейський Союз складається з 27 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їхніми народами, та з народами з-поза їхніх меж.