Допомогти зараз

Ми не завжди мандруємо второваними туристичними маршрутами, свої подорожі ми плануємо самостійно, у чому нам допомагає сміливий і досвідчений гід Тетяна Недря. 

Чортків – Бучач – Рукомиш – саме так пролягав наш шлях цього разу. Маршрут унікальний, з Кам’янця-Подільського групи ним ще жодного разу не їздили.  

Чортків  і Бучач – без перебільшення,  міста-музеї. Домініканський костел, замок і церкви в Чорткові.  Унікальна, єдина в Україні в такому стилі Ратуша, руїни замку, монастир отців Василіан  у Бучачі. Кожна з цих та багатьох інших пам’яток варта уваги окремо, а нам вдалося побачити їх за один день. Затишні вулички, будиночки початку 20-го сторіччя, навіть останні стійкі троянди на клумбах – хотілося запам’ятати і зафіксувати кожну деталь, що впала в очі.  

На завершення поїздки – Рукомиш. Печерний монастир у травертинових скелях. Хресний хід з тринадцяти зупинок. Ми змогли доторкнутися до каменя, якого торкалися ченці ще у 13-му сторіччі. Мальовничі краєвиди прекрасної Тернопільщини. Чисте прохолодне повітря, просякнуте запахами прілого листя і грибів.  

Звичайно, усі втомилися фізично, але повністю відволіклися і перезавантажилися ментально. На згадку – купа неповторних світлин і відео в місцях, до яких доїзжають не всі. 

І, звичайно, нові друзі, аджеиз кожною такою подорожжю дівчата стають ближчими.  

Екскурсія відбулася у рамках проєкту “Програма підтримки жінок-ВПО “SOS-жінки”, який реалізується благодійним фондом “SOS Штаб громадянської оборони” за підтримки міжнародного фонду “Відродження” та ЄС.  

#ЄвроВідродження #ПрямуємоРазом 

https://www.facebook.com/irf.ukraine
https://www.facebook.com/EUDelegationUkraine