English

Три в одному – знайомство з українським декоративно-ужитковим мистецтвом, набуття нових практичних навичок у малюванні, а головне – розслаблення, концентрація на процесі. Усе це Петриківський розпис – наш, рідний, пронесений через покоління скарб. 

Це ідеальний формат для занять арттерапії, адже діти, з одного боку, не обмежені у виборі кольорів, форм і форматів, з іншого – завдяки чіткому алгоритму виконання окремих елементів, у них немає страху чистого аркушу. У всіх гарантовано виходить краса.  

Кожний перехідний мазок – це як маленька медитація. Кольори перетікають один в одний, не змішуючись, утворюючи пелюстку, неймовірно схожу на справжню. І не вийде двох однакових пелюсток, як не старайся – форма, прожилки, співвідношення кольорів завжди буде різним. 

Діти дуже повільно ведуть пензликом, спостерігаючи за тим, як фарба лягає на папір, змішується, кожен раз утворюючи нові неповторні візерунки. Розслаблюються. Розкриваються, як квіти, які вони малюють. Розповідають про своє життя вдома, у Лозовій, про довгий, але цікавий шлях до Кам’янця. Про сім’ї, за якими сумують. Про екскурсії, на яких уже побували. Про своїх котиків і песиків.  

Розмови теж течуть повільно і розслаблено, як густі фарби з-під пензлика. Час зупиняється. 

З собою додому вони заберуть свої прекрасні малюнки і відчуття спокою та безпеки, якими їх огорнули у Кам’янці-Подільському.  

Якщо ви або ваші близькі потребуєте психологічної підтримки, звертайтеся за телефоном 0673844344 

Безоплатно надаються такі послуги: 

групи психологічної підтримки; 

індивідуальні консультації психолога; 

арттерапія. 

Заходи проєкту “SOS-Психологія” реалізуються за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я». 

 Проєкт USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я»