Допомогти зараз

Діти з Новогородівки відвідали надзвичайно мальовниче місце. За легендою, тут колись переховувався Устим Кармалюк. Саме тому ця гора, яка входить до складу національного природного парку «Подільські Товтри», і називається Кармалюковою. 

Незважаючи на похмуру погоду, це найкращий час для такої прогулянки. Адже саме восени такі яскраві кольори і такі гострі запахи лісу, яким повністю вкрита гора. 

На дітей чекала ще одна цікавинка – штольні. По бороздах на стінах скелі можна тільки уявити, наскільки великими були каменерізальні машини, які колись розпилювали м’який вапняк на велики блоки.За великими гратами ховаються довжелезні тунелі, які тягнуться на десятки кілометрів вглиб гори, але потрапити туди зараз не можна. У будь-якому разі це надзвичайно цікава і трохи екстремальна локація – саме така, яку люблять підлітки. 

Трохи сумно, що золотий теплий жовтень добігає кінця, але попереду на дітлахів чекають інші цікаві пригоди. 

Проєкт “Дітям війни” реалізується благодійним фондом “СОС Штаб громадянської оборони” завдяки отриманому гранту від Фонду дитячої стійкості (Children’s Resilience Fund) в Україні у межах фінансової підтримки UBS Optimus Foundation. Програма реалізується Crown Agents International Development (CAID) і UBS Optimus Foundation у партнерстві з @CrownAgentsinUA.