Допомогти зараз




Поки існують люди, які у житті керуються девізом «Діти – наше майбутнє», доти існуватиме людство!





Благодійний фонд «SOS: Штаб громадянської оборони» ініціював унікальний партнерський проєкт «Дітям війни», націлений на психологічну реабілітацію дітей з прифронтових територій.

Кам’янець-Подільський став першим містом, куди релоковано понад 40 дітей, постраждалих від російської агресії в Україні. Учасники проєкту прибули з Донеччини, Миколаївщини та Дніпра, частина з них відчула на собі жахи окупації, їхні домівки у населених пунктах, де не стихають ні на день вибухи. Але тепер юні українці почуваються у безпеці.





Психологічні тренінги для дітей проводять волонтери Червоного Хреста та психологи, яких підготував благодійний фонд «Надія по всьому світові». Крім психологічної допомоги, програма проєкту «Дітям війни» передбачає дистанційне навчання, яке відбувається у першій половині дня. Завдяки швидкісному інтернету учні без проблем долучаються до онлайн-уроків, які проводять їхні вчителі.





У другій половині дня та у вихідні діти можуть вибрати собі дозвілля: проводяться різноманітні майстер-класи, захопливі екскурсії, цікаві лекції на наукові теми, адаптовані для дитячого сприйняття, походи у театр на дитячі або сімейні вистави, є домовленість із місцевою спортивною школою про заняття у спортивних секціях. Для юних гостей Кам’янця-Подільського розроблено програму ознайомлення з історико-культурною спадщиною краю та його природними багатствами: екскурсії містом і замком зокрема, поїздки до Хотинської фортеці, на Бакотську затоку тощо.





Дітей розміщено у комфортних номерах з усіма зручностями в одному з корпусів «Гала-готелю». Територія комплексу оформлена у вигляді парку, є закритою та охороняється. Наявні дитячий і спортивний майданчики, тенісний корт, боулінг, великий павільйон з папугами. Харчування відбувається 4 рази на день у ресторані «Пуаро» на території готелю. Під час повітряних тривог діти спускаються в укриття, облаштоване волонтерами «SOS: Штаб громадянської оборони» та обладнане за сприяння Червоного Хреста.





Проєкт «Дітям війни» став можливим завдяки злагодженим діям партнерів. На заклик благодійного фонду «SOS: Штаб громадянської оборони» відгукнулися Кам’янець-Подільська міська рада, районна рада, Кам’янець-Подільська міська організація Товариства Червоного Хреста України, мережа супермаркетів «Булка-маркет», торговельна марка “Ванат”, «А-банк», благодійний фонд «Надія по всьому світові», громадська організація «Кам’янець-Подільський «Ратуша», місцевий бізнес, небайдужі люди з усієї України та друзі з США – організація “Ukraine Friends”.





Партнерський проєкт «Дітям війни» запрошує до співпраці всіх, кому не байдужа доля дітей з прифронтових територій. Навіть найменший ваш внесок допоможе вивезти дітей з небезпечних регіонів і надати їм психологічну допомогу.





Єднаймося заради нашого майбутнього!





Підтримати дітей