English

Йти на милицях через мінне поле, потрапити під обстріл, перш ніж отримати необхідну допомогу – шлях, який довелося подолати пані Тетяні Сапі. Математик за освітою, Тетяна все життя працювала бухгалтером. Її рідна домівка – с. Кам’янське Запорізької області. Сьогодні це лінія фронту. По один бік села – українські війська, по інший бік – ворог. Чи вцілів будинок – жінка не знає. 

Тетяна інсулінозалежна. Через бойові дії дістати необхідні ліки було неможливо. Евакуація до Запоріжжя – єдина можливість вижити. Через діабет довелося ампутувати ногу.

У Запоріжжі жінка знову зазнала жахів обстрілів… Врешті-решт пані Тетяна потрапила до Черчецького інтернату для людей похилого віку і осіб з інвалідністю, тихого куточка на Кам’янеччині.

Забагато випробувань випало на долю однієї людини. Починати життя з нуля у новому місці, в іншому тілі, за умов війни – нелегке випробування. 

В інтернаті пані Тетяна радо відгукнулася на пропозицію пройти курс групових занять з психологічної підтримки “Подолання травми. Техніки зцілення”, завдяки якому ми і дізналися історію жінки. На цих заняттях вона навчилася технік самодопомоги у стресових ситуаціях, а також ближче познайомилася зі своїми сусідами з інтернату.

Щоб упоратися з травматичним досвідом, жінка скористалася можливістю індивідуальних психологічних консультацій. Завдяки роботі психологів Жанни Мельник і Тетяни Харькової, Тетяна знайшла приводи для радості там, де вона є, і в тому стані, який є прямо зараз. 

“Я дуже вдячна за заняття з психологами. Дізналася багато нового. Зараз легше дивлюся на проблеми, ніж раніше. Добре,що були не тільки групові заняття, а й спілкування з психологом наодинці, адже дещо я соромлюся виносити на загал. Мені після спілкування з психологом набагато краще. А ще я чекаю на перемогу! Я обов’язково повернуся додому!”

Якщо ви або ваші близькі потребуєте психологічної підтримки, звертайтеся за телефоном 0673844344

Безоплатно надаються такі послуги:

групи психологічної підтримки;

індивідуальні консультації психолога;

арттерапія.

Заходи проєкту “SOS-Психологія” реалізуються за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».